Съдят тъст, наръгал смъртоносно бившия си зет

Мартин Паскалев сам се предаде в полицията, след като наръга фатално бившия си зет. Според прокуратурата той е действал при превишаване на пределите на неизбежната самоотбрана/ Снимка: Архив

55-годишен мъж от Дългопол ще бъде съден за убийство на бившия си зет при превишаване на пределите на неизбежна самоотбрана, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура.

Подсъдимият Мартин Паскалев извършил убийството на 6 октомври 2018 г. след скандал със Стефан Стефанов, който първи го нападнал. Стефан и дъщерята на Мартин имали две деца, но преди време се разделили. Зетът обвинявал тъста си за разлъката, след която жена му отишла на гурбет в чужбина. Децата останали при Стефан и неговите родители. През 2018 г. 36-годишният мъж започнал да изпитва сериозни финансови затруднения. Нямал работа, а трябвало да плаща и квартира на по-голямото дете, което учело във Варна. Мъжът пращал гневни съобщения на бившата си жена, че не дава пари и се заканвал на баща й. На 6 октомври Стефан отишъл в дома на Мартин и настоял той да му даде обици, които някога подарил на дъщеря му. Тъстът обаче не се съгласил и настоял да отидат в полицията. Разгневен, Стефан го нападнал с юмруци. Последвала борба, при която Мартин успял да извади от джоба си нож и наръгал няколко пъти бившия си зет.

Един от ударите попаднал в сърцето на Стефан. Със сетни сили той отишъл до центъра за спешна помощ в Дългопол, но реаниматорите не успели да го спасят. Мартин пък веднага се предал в полицейския участък.

Коментари

Задължително поле