Създателите на "Спутник V" към ЕК: Спрете с лъжите за ваксината

Европейската комисия е получила писмо от създателите на ваксината за коронавирус "Спутник V", в което от центъра "Гамалея" искат да се спре с неверните информации за препарата. 

Писмото идва, след като преди няколко седмици комисарят по по вътрешната търговия на ЕК Тиери Бретон заяви, че дори "Спутник V" да бъде одобрена за употреба в Европейския съюз, ще отнеме много време да започне разпространението й. По думите му "ще минат много месеци за производството и доставката на препарата". 

От "Гамалея" отговориха в писмото, че "Спутник V" е одобрена за употреба вече в над 60 държави по света. Унгария и още 40 страни са получили доставки от ваксината. Създателите на препарата също така са категорични, че биха могли да ваксинират 50 милиона души в Европейския съюз от юни до септември 2021 г. "Продължавате да заблуждавате, че "Спутник V" не разполага с мощности за производство. Това не е вярно. Русия има необходимия капацитета, за да доставя ваксини за европейския пазар", пишат от центъра "Гамалея".

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия