Сълзотворен газ срещу демонстрантите против Обама в Атина, в Солун изгориха американския флаг

Гърция

Жандармерията в гръцката столица Атина обстреля протестиращите със сълзотворен газ само на няколко километра от президентското имение, където гръцките лидери са домакини на държавен банкет по случай посещението на американския президент Барак Обама, предава Reuters.

Около седем хиляди души, след които има много с качулки, както и членове на комунистическата партия ПАМЕ, проведоха шествие по улиците в централната част на Атина, издигайки лозунги, на които пише „Нежелан!“.

Демонстрантите и органите на реда влязоха в сблъсък, когато демонстрантите се опитаха да разбият полицейския кордон и да стигнат до сградите на гръцкия парламент и на американското посолство. Някои протестиращи хвърлиха бомби със запалителна течност преди да се разпръснат в улиците близо до основния площад „Синтагма“.

В същото време на отделен протест във втория по големина гръцки град Солун демонстранти изгориха американския флаг.

Посещението на Барак Обама в Гърция се случва два дни преди годишнината от кървавия студентски бунт пред 1973 г., който спомогна да бъде свален военният режим, управлявал от 1967 до 1974 г. и подкрепян тогава от правителството на Съединените американски щати, припомня агенцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа