На 20 март 2018 да почерпят

Предложиха брак на Златка Райкова

Безпилотен автомобил на „Юбер” блъсна пешеходец в Аризона и го уби

Пада възрастта на учениците, посягащи към наркотици 80% от зависимите посягат към синтетика

Гледаме телевизия на таблета и при пътуване в ЕС Ходим на почивка с онлайн абонамента си

Безработен приюти 8 щъркела

Селена Гомез с първи снимки след трансплантацията й на бъбрек

Война на дупките обяви Бойко Борисов (обзор) Министър-председателят обеща да изкара 200 000 чиновници по пътищата

Може да ви преместят на друго работно място, ако имате ТЕЛК

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 март 2018

Назначават 1300 войници до края на 2018 година Заделени са 30 млн. лв. за заплати

Автобус премаза крака на жена, тя загина

Стрелба и бой с брадви в Рупци 17-годишен нападател пронизан от стоп патрон в крака

Сирийското външно министерство разкритикува турското превземане на Африн

Българи купуват ниви до морето в Гърция и слагат каравана

Съоснователят на “Тракия икономическа зона”: Младите хора могат да имат добра индустриална кариера и в България

Среща на студенти от УАСГ (Университета по архитектура, строителство и геодезия) в София с инж. Пламен Панчев и част от екипа на "Тракия икономическа зона".

“Младите хора, а и не само те, трябва да знаят, че могат да имат добра реализация и в България – в съвременна и модерна индустрия, и при добри условия на труд”, декларира инж. Пламен Панчев, съосновател на ТИЗ (“Тракия икономическа зона”) и председател на “Клъстер Тракия икономическа зона”. “Проблемите съществуват поради липса на информация за възможностите за развитие тук, в страната. Направихме родителска среща в едно от предприятията в ТИЗ и интересът на родителите към индустриална кариера на техните деца бе огромен, след като видяха реалната работна среда”, коментира инж. Панчев.

20 студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия-София също останали силно впечатлени от устойчивото развитие на ТИЗ и от това как се изгражда модерната инфраструктура на индустриалната зона. “След като имахме среща с тях, след като говориха с колеги проектанти, те казаха, че виждат своята реализация в България”.
Според Пламен Панчев трябва повече да се говори за успешното развитие на индустрията, за увеличаването на износа и то основно към Европа – един пазар, който търси предимно качествени стоки. “Развива се секторът на производство на автомобили и почти няма част на колата, която да не се произвежда в заводи в България. Успоредно с многото чужди компании се появиха доста български производители, които работят за големи световни марки. Виждаме сериозен ръст от 30% на дяла на логистиката. Това е логистика предимно на храни и метали, а нашите предвиждания са, че логистиката ще продължи да се увеличава”, заяви инж. Панчев.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.