Сърбия спешно вдига ограда по границата с България

Сърбия спешно ще строи ограда по границата с България и Македония срещу бежанците, предават сръбски и македонски медии.

Белградското електронно издание "021.rs" цитира председателя на Сръбската народна партия, Ненад Попович, който призова правителството незабавно да изгради ограда по границата с Македония, за да защити страната от прилива на нелегални мигранти.

Според "РТС"(Радио-телевизия Сърбия) ограда трябва да бъде изградена по границите с България, Хърватия и Македония.

Скопският "Стандарт" твърди, че спешното изграждане на огради по сръбските граници е част от спешния план на правителството в Белград за справяне с възможната бежанска криза, ако турският президент изпълни заплахите си и пусне мигрантите по т.нар. Балкански път. Изданието се позовава на няколко министри от кабинета на премиера Александър Вучич, които са изразили притеснение, че "бежанското цунами, обещано от Ердоган, може да залее балканските страни по пътя към Европа", цитира Фокус.

Страховете на Сърбия от бежанска вълна са тема и за лондонския "Еxpress", според който министърът на труда и социалната политика на Сърбия, Александър Вулин, е заявил, че "с оглед на проваленото споразумение между ЕС и Турция, контролът по границата с България ще бъде чувствително засилен."

Коментари

Задължително поле