Със 108 000 лв. изграждат паркинг за 67 коли и парк в центъра на Пловдив

Проектът включва ново осветление, озеленяване и напояване

Нов паркинг за 67 автомобила, нови 10 електрически стълба, детска площадка и градинка с ново озеленяване и напоителна система ще бъдат изградени на успоредната на бул. "Княгиня Мария-Луиза" улица "Гео Милев" в Пловдив. Зоната се намира точно срещу Малката християнска базилика, а стартът на строителните дейности бе даден във вторник от кмета на район "Централен" Георги Стаменов и зам.-кмета Тодор Пашов.

Проектът е на обща стойност от 108 000 лв. и трябва да бъде реализиран за 2 месеца, през които живущи в тази зона в центъра на Пловдив, ще мокат да паркират  автомобилите си срещу 5 лв. месечно в "синята зона" по бул. "Княгиня Мария-Луиза". С 40% са се увеличили паркоместата в район "Централен" след демонтирането на старите метални гаражни клетки, а до края на 2017 г. трябва да бъдат премахнати и последните 600 от тях в тази част на града.

В бюджет-2017 на район "Централен" са осигурени средства за изграждане на нов парк край кръстовището на булевардите "Княгиня Мария-Луиза" и "Източен" и за нови джобове за паркиране от северната страна на бул. "Шести септември" в отсечката между бул. "Руски" и прелеза на бул. "Копривщица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България