За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Задържаха 20-годишен, ударил фелдшер в Спешния център в Нова Загора

Община Петрич довършва важни проекти през новата година

Нов център ще има Боровец, избират между 40 архитектурни проекта

Свищовлия счупи скулата на съседа си при побой

Сьомгата била опасна само ако не се съхранява правилно

Снимка: БНТ

Не може категорично да се каже, че сьомгата е вредна. „Такова категорично заявяване според мен е неприлично“, това заяви диетологът проф. Христо Мермерски пред БНТ по повод твърденията на френски журналисти, че сьомгата е най-токсичната храна – това мнение беше потвърдено и от диетолога проф. Донка Байкова.

Според него това е най-деликатната храна и съдържа всичко, което е необходимо за нормалното функциониране на човешкия организъм: белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини, микро и макро елементи.

Ако червената риба не се съхранява правилно, поради огромното съдържание на белтъчини, тя става опасна – образуват се токсини и отравянето е много страшно, предупреди специалистът.

„Имал съм възможност да я консумирам, тя е уникална храна, защото, заедно със сьомгата, и хайверът също е уникален, той осигурява всичко, което е необходимо за нормалното функциониране на човешкия организъм по отношение на белтъчини, мазнини и въглехидрати“, поясни диетологът Христо Мермерски.

„Няма супер храни, има пълноценни храни“, каза специалистът и съобщи един малко известен факт – че най-дълго живелият човек се е хранил само с мед, вода и хляб. Медът осигурява всичко за нормалното съществуване на човешкия организъм.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Verno! Mnogo vazhno e obache s kakvo se hrani ribata! Vseki pravi razlika mezhdu broiler i babinoto pile. Sashto mezdu panelka i kashta. Ima goliama razlika v kachestvoto na mesoto ot edna poroda zhivotni , koito se hraniat na razlicni pasishta. Scotland syomgata ima poveche izkustveni dobavki ot tazi v Norway.

  2. Сега се сетиха да лъжат и мажат-с канцерогенни оцветители я хранят нещастната риба и прескъпо ни я продават .Професорът може да си изяде дипломата след тези лъжи .

  3. „Според него това е най-деликатната храна…“ „Имал съм възможност да я консумирам …“ – просто този и онази експертка са толкоз уникални, че могат спокойно да играят на прескочи кобила да решат кой прав и кой крив…

  4. че то коя неправилно съхранявана храна не е опасна.От рибата по-полезна храна едва ли има,но най-полезна е тази що е на аванта.

  5. “че най-дълго живелият човек се е хранил само с мед, вода и хляб. Медът осигурява всичко за нормалното съществуване на човешкия организъм.“ – Ето това е базата:)) И ние си я ползваме с удоволствие – 2 л вода на ден, 3 филийки черен хлебец, медок и пр. “основи“. Риба не ядем вече 15 г, месо 20г.:) Лошото е, че медът също бил на изчезване, защото мйсторите му или пчелите, също изчезвали:(
    А другарка Донка по едно време продаваше, пардон рекламираше, некакви биодобавки-хапчета:) За кой работи “диетоложката“? И защо все нея ни я показват със “съвети“? Нема ли други добри лекари-диетолози в България?
    А едни англета/хамериканета лекари казаха, че, след определена възраст, белтъчната храна трябва да се редуцира сериозно, защото се установило от техните изследвания, че белтъчините спомагат да се развиват по-бързо раковите клетки или били добра храна за тях…Още казаха, че са изследвали 80-90 год. фермери в Китай, Виетнам и пр страни и всичките имали чудесно здраве, в смисъл, че функциите на всичките им органи (сърце, бели дробове, бъбреци и пр.) били на ниво млади хора..И други интересни неща казваха, а също прилагат откритията върху себе си..На около 80 г изглеждаха супер:)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.