С белите и богатите

Патрис Хан-Калорс си купи къща в Лос Анджелис.

Съоснователката на Black Lives Matters си купи къща за $1,4 милиона

Съоснователката на Black Lives Matter (BLM - Животът на черните има значение), 37 годишната Патрис Хан-Калърс (37) се сдоби с луксозен имот с изглед към каньона Топанга в един от районите на Лос Анджелис.

Придобивката можеше да остане незабелязана, дори и с цена от $1,4 млн., тъй като наскоро Хан-Калърс получи солиден хонорар за своите мемоари. Но сега дори и най-близките u сътрудници я упрекват, че е изоставила принципите на движението BLM и социалната справедливост като цяло.

Работата е в това, че домът, придобит от Хан-Калърс, се намира в район, в който според последното преброяване, живеят 88% от белите и само 1,8% от афроамериканците. Този район се счита за един от най-престижните в Града на ангелите.

Хан-Калорс беше единодушно осъдена и дори наречена измамница, съобщава DailyMail. Журналистът Джейсън Уитлок написа в туитър: „Тя имаше много възможности къде да живее. Но избра едно от най-белите места в Калифорния. Сега тя ще има от кого да избира, за да се оплаква при толкова много бели ченгета и толкова много бели съседи. Ето, това е избор, брато!“

Писателят и активист за права на чернокожите Анди Нго припомни, че „Хан-Калърс се самоопредели като комунист и се застъпваше за премахването на законите на капитализма“.

Хан-Калърс е съоснователка на BLM през 2013 г., когато в САЩ оправдаха бял полицай, убил черен тийнейджър. След смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис миналата година, BLM се превърна в една от най-популярните организации за борба с расизма и расовото неравенство. Само тази година тя събра над $90 млн. от дарения. BLM е обвинена в непрозрачно използване на получените средства.

(Превод от kp.ru - Павел Павлов)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения