С концерт на Сухопътни войски стартираха честванията на 140 г от Освобождението на Свищов

Забележителен концерт на Сухопътните войски даде старт на честванията на кръглата годишнина в Свищов. Във вторник вечерта на централния площад „Алеко“ започна Фестивалът на духовите оркестри в Сухопътни войски, в който участваха 5 състава, начело с Представителния духов оркестър на Сухопътни войски – София. В продължение на два часа, публиката беше свидетел на чудесните изпълнения на военните духови оркестри на: 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора; 61-ва Стрямска механизирана бригада; Център за подготовка на специалисти – Сливен и нещатният духов оркестър на 55-ти инженерен полк – Белене.

Честванията бяха открити от кмета на Свищов Генчо Генчев. Той изрази специални благодарности и на Военно поделение 28880 – град Белене, които за пореден път са изявиха като добри съседи и отлични партньори при подготовката на редица съвместни събития. Генчо Генчев връчи грамоти на всички военни духови оркестри и два юбилейни плакета: на командира на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов и на командира на 55-ти инженерен полк към военно формирование 28880 - Белене полковник Росен Арабаджиев, за участието им в тържествата посветени на 140 години от освобождението на град Свищов. Генерал-майор Михаил Попов също удостои с почетен плакет кмета на Свищов.

Фестивалът на духовите оркестри в Сухопътни войски се проведе в първия български свободен град. Във финалната част на концертната програма, зрителите станаха свидетели на музикалните умения на сборния оркестър на Сухопътни войски, съставен от всички оркестранти, под общото ръководство на техните диригенти.

Коментари

Задължително поле