Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 23.09.2019

На 23 септември 2019 да почерпят

Отиде си проф. Юлиан Вучков

Патрулка катастрофира с цивилен автомобил докато преследва беглец

Милен Михов, ВМРО: Мая Манолова граждански кандидат за кмет е като сняг през юни

Евклаз – за бяла и черна магия По-скъп от диаманта

Хиляди швейцарци протестираха срещу изграждането на 5G мрежа в страната

Моторист загина на Е-79 край Дупница

Арабските партии в Израел подкрепят Бени Ганц за премиер

Министър Петкова: 9 млрд. лв. ще са приходите на България от „Балкански поток“ през следващите 20 г.

Петьо Блъсков: Народът решава дали София да я управлява човек като Манолова – ту от БСП, ту не е от БСП Не знам какво е направила като омбудсман, освен, че беше на всички протести, изтъкна главният редактор на в. "Труд" в интервю за Канал 3

Приятел на убития Андрей Монов: Полфрийман не се е променил, никога не каза, че съжалява

Емил Костадинов, БСП: Въпросът вече e: или Нинова, или партията

Проф. Михаил Константинов: Българските избори не могат да бъдат хакнати

Полицаи изведоха барикадиралия се мъж в „Овча купел“

С кредит от 350 000 лв. белодробната болница в Търново ще погасява стари борчове

Банков кредит в размер до 350 000 лв. ще тегли Специализираната болница за активно лечение на пневмо-физиатрични заболявания „Д-р Трейман” във Велико Търново. Средствата са нужни за заплащане на стари задължения, за покупка на медицинско оборудване, ремонтни дейности и оборотно финансиране за текущи разплащания. Срокът на кредита е 8 години с 12-месечен гратисен период и 8% лихва.

Белодробната болница в старата столица е в затруднено финансово състяние и има изпратени покани за доброволно изплащане на задълженията си. Те са към три лекарствени фирми – доставчици, към ВиК „Йовковци” и към лаборатория, а общата им стойност е 176 310 лв. В същото време контрагенти, които доставят на болницата храна, консумативи, поддържат софтуера и перат болничното бельо, отказват да вършат тези дейности, тъй като бившият диспансер им дължи за последните месеци 99 305 лв. Персоналът на лечебницата не е получавал пълните си трудови възнаграждения за последните 4 месеца, като борчовете за заплати възлизат на 96 905 лв., а 16 500 лв. са дълговете за осигуровки.

На сесия на Общинския съвет в болярския град идната седмица ще се решава дали да бъде подкрепено искането на здравното заведение за банков кредит

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.