Застраховки вървят ръка за ръка с ипотечния кредит Отказват плащане, ако скриете заболяване

Силвия Великова: Оставам в БНР, няма да се откажа сама от работата си Усещането "да си задраскан", е ужасно, заяви журналистката

Кражби на скъпи играчки от магазин в столичен мол, участва и дете

Платиха 700 000 евро за най-скъпото ново Bentley Цената на модела Flying Spur First Edition скочи над три пъти в търг на Елтън Джон

Пасторът на Джок Полфрийман: Има право на втори шанс, защото ясно осъзнава какво се е случило Не очакваше да бъде пуснат на свобода, беше отчаян, заяви пастор Иводор Ковачев

Президентът Радев се срещна с изпълняващия длъжността посланик на САЩ у нас Джъстин Фридман

Лив Тайлър отново с главна женска роля В епоса “Към звездите”

Тайфунът „Тапа“ в Япония рани четирима души

Кога човек е като кабинет по биология?

Засилено полицейско присъствие по пътищата заради трите почивни дни

Стрьомстад – яхти, цветя и… българи

Амелия-Мира остава непобедена в „Игри на волята”

Катастрофа на магистрала „Тракия“, движението след Пловдив е затруднено

Фейсбук преустанови действието на десетки хиляди приложения заради риск за личните данни

„Ферари“ мачка и на виртуалната Формула 1

С 205% се увеличават гъвкавите офис площи Делът им може да достигне 20-30%

Гъвкавите работни пространства са само 1,5% от общия обем офиси в 22 основни европейски града.

Броят на компаниите, предлагащи гъвкави офис площи в Европа, се е увеличил със 135% за последните четири години, а този на управляваните от тях локации – с 205%, пише в доклад на международна компания за недвижими имоти. Този сектор обаче все още заема малък дял от общия пазар, което означава, че има голям потенциал за развитие. Към края на 2018 г. гъвкавите работни пространства заемат едва 1,5% от общия обем офиси в 22 основни европейски града. Най-високият дял от 5% е регистриран в Лондон и в Амстердам. На последно място са Щутгарт и Дюселдорф, където гъвкавите офиси имат 1% дял от пазара.

“Разглеждането на офиса като място, предоставящо набор от услуги, а не просто като физическо пространство, вероятно ще бъде най-големият двигател на ръста на търсенето на гъвкави офиси. В центъра на всичко е грижата за клиента. Това ще доведе до увеличение на дела на този вид площи средно до 10% от общия обем в големите европейски градове през следващите години. Това число може да бъде и значително по-високо – до 20-30% в градовете с по-голяма концентрация на ИТ компании”, казва Том Слей, мениджър гъвкави офис площи в компанията.

Докладът показва, че главните оператори на гъвкави офис площи са много активни на пазара, но повечето са фокусирани само върху определени градове. Преобладаващата част от тях са избрали няколко основни града в Европа или извършват дейност само на местно ниво.

“Сегментът на гъвкавите офис площи е много разнороден и включва основно оператори с една или две локации. Това дава възможност на компаниите с установени позиции в сектора да разширяват дейността си в региона”, казва Деймиън Харингтън, директор проучвания в компанията.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.