Дядо – балканджия размахвал пистолет в заведение и влезе в ареста за хулиганство

Николета Лозанова отново стана булка

Жена, с над 3 промила алкохол, катастрофира в София

Навесът на метростанция „Ломско шосе“ протече

Българинът с имение в Бевърли Хилс го купил за 24 млн. долара повече отколкото предишния собственик

Благо Джизъса чете за духовния живот

Община Търговище пуска търг за отдаване под наем на 366 имота за земеделски цели

Бригада от 7 души преди 56 години започва изграждането на музей „Етъра“ в Габрово Уникалната културна институция е отворена на 7 септември 1964 година и досега е посетен от почти 13 700 000 души

Десет забележителни личности от Елена са били депутати в Учредителното събрание

Спипаха дядо с незаконни пищови в ломско село

Общо 12 800 лв. са изплатените глоби за нарушенията на Беър Грилс в Рила

Велико Търново посреща нощта на Възкресение на крепостта Царевец

Пускат новия булевард „Васил Левски“ във Варна за Великден

Сидеров: Евроизборите са сложни заради отрващението на хората от корупционните скандали

Двойно се увеличили делата за убийство в Апелативния съд Търново Тромавата конкурсна система води до голяма натовареност на съдиите

С 8% за година поскъпнали наемите в София Най-предпочитани - “Младост”, “Дървеница”, “Изток” и “Изгрев”

Между 8 и 10% средно до 5,28 евро на квадратен метър са поскъпнали наемите на жилища в София през последната година. При едностайните апартаменти увеличението е от 30 до 50 евро, показват данни на “Адрес”, предоставени специално на “Труд” от кантори “Наеми” на компанията в столицата. В зависимост от квартала наемната цена на едностайните в края на лято 2017 започва от 400 и стига до 500 лева, двустайните се отдават от 550 лева до 750 лева, а тристайните от 650 до 1000 лева.

15.indd

“Това са имоти в добро общо състояние, извън топ централни локации, обзаведени базово, без луксозен дизайн”, коментират брокерите. Най-предпочитани за наем на жилище в столицата остават източните квартали “Младост”, “Дървеница”, “Изток” и “Изгрев”. (какво е изменението на стойностите по райони на годишна база вижте в таблицата).

Заради подобряването на инфраструктурата, удобния достъп до метрото и строеж на не малко модерни офис сгради сериозно нараства търсенето на апартаменти в жк “Дружба”. Според експертите обаче интересът към квартали като “Люлин”, “Обеля”, “Надежда” и “Западен парк” все още остава слаб.

“Овча купел” и Студентски град остават двата района, които през летните месеци и ранната есен привличат интереса на новите студенти. В “Овча Купел” цените все още са сравнително ниски, предимно заради общото състояние на имотите, които се предлагат. В Студентски град най-често се предлагат нови жилища и това държи цените по-високи.
“Лозенец” е предпочитан район с удобен градски транспорт, но предлагането на апартаменти е слабо и това е причината цените там да се покачват, обясняват експертите.

Въпреки доброто си местоположение квартал “Витоша” страда от липсата на добри транспортни връзки, което превръща района в неподходящо място за масовия наемател в София, който обикновено е млад човек и няма автомобил.
“Банишора” е близък квартал до центъра, но клиентите виждат риск заради разположените в него зони, популярни сред бежанците-мюсюлмани, което води до намаляло търсене.

Студентите движат пазара
От 300 до 800 лв. за двустаен във Варна

Двустайните апартаменти във Варна са най-търсени за наемане, като цените варират от 300 до 800 лева, показва справка на компанията. Поскъпването при едностайните за периода юни-август на годишна база е с 8,8%, като средната цена достига 275 лв. на месец за имот. При двустайните повишението е с 9,6%,
в сравнение с 2016 година, а средната наемна цена е 427 лева. За тристайните увеличението на цените е с 9,4% до 670 лева.

Най-търсените локации са идеален център, Чайка, Чаталджа, Спортна зала, Червен площад, в близост до Морската градина, Гръцката махала, Бриз, Левски, както и жилищни комплекси, разположени в близост до университетите.
„Студентите са огромна група наематели, които имат периодичност в търсенето“, коментират брокерите. Чуждестранните студенти, които са по-платежоспособни, си позволяват да наемат двустайно жилище за 250 евро, а тристайно за около 400 евро.

Разликата в цените по райони е осезаема, категорични са експертите. Ако нов двустаен обзаведен апартамент в района на Гръцка махала, Чаталджа, Чайка или Севастопол струва 400 евро на месец, същият тип жилище, но в район като Младост би струвал не повече от 270-300 евро.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.