Тайното оръжие на Израел

Красавици с униформи, или почти без тях, размахват автомати

С какво се занимават в свободното си време красавиците, които служат в редовете на Израелската армия? Ако съдим по снимките, обичат да се фотографират и да публикуват снимките в мрежата Инстаграм. И така да радват погледите и да предизвикват въображението на стотиците и хилядите си последователи.

Известно е, че военната служба в Израел е задължителна, както за мъжете, така и за жените. Момчетата служат три години, а девойките – две.

Освободени от военна служба са само ултрарелигиозните евреи, израелските араби, всички неевреи, бременните или омъжени жени. До навършването на 42-та си година всички мъже подлежат на едномесечен запас всяка година, а жените - до навършването на 24-годишна възраст.

Страната има над 4000 съвременни танка и бронирани машини, както и над 2000 бойни самолета и вертолета. Цялата територия на Израел е защитена с т.нар. ракетен щит. Вероятно още от 1967 г. страната разполага със собствено ядрено оръжие, разработено в атомния изследователски център край Димона, в пустинята Негев.

Момичетата имат право да кандидатстват в 83 процента от въоръжените сили, включително в бойните подразделения. Представители на нежния пол могат да избират да прекарат службата си в офисите на Генщаба, в болници, в образователните военни институции, както и в други „по-спокойни места”.

Но има и доста момичета, които напълно съзнателно и с гордост се записват да служат в танковите части, в бойната пехота, пограничната полиция и в други бойни части. Интересно е, че крехките наглед момичета хич и не се притесняват да облекат камуфлажните дрехи и да преметнат през рамо автоматичната карабина М-16.

Може да се каже, че така дори те изглеждат по-красиви и женствени.

За да докажат това израелските амазонки започнаха да качват в Инстаграм снимки на най-ярките представителки на израелската армия. Под грубата войнишка униформа се скриват или са едва загатнати съблазнителните женски форми и ярката индивидуалност на всяка дама. Така фразата „Красотата ще спаси света” придобива нов смисъл, пише сайтът „Фишки.нет”.

2700 жени се записаха през 2017 година

Армията на Израел действително е на път да се феминизира, съобщиха израелски медии в началото на тази година.

През 2017 година 2700 жени са постъпили на военна служба в бойните части. Това е рекорд за въоръжените сили на страната от нейното създаване. За сравнение в граничните войски делът на жените се е увеличил от 15% на 35 % за последните 4 години.

Увеличаването на участието на жените в бойните единици се дължи както на промени в обществото, така и на недостиг на мъжете.

Армията също се стреми да увеличи броя на ултраортодоксалните евреи под знамената, които по принцип доскоро можеше и да не постъпват на военна служба.

Очаквало се е миналата година да се записали 3200 ултраортодоксални младежи, но само 2850 са се регистрирали.

Наборните служби правят всичко възможно да ги убедят да се присъединят към военните. Това се дължи на бързо растящата численост на общността, която в момента съставлява около 10% от общото население на Израел.

През септември м. г. Върховният съд отмени закон, който ги освобождава от служба. Съдът обаче отложи решението си за една година, като даде на правителството време да приеме ново законодателство.

Стресът сваля дрехите

Стресът, дисциплината или скуката в израелската армия явно си казват тежката дума - в мрежата отвреме-навреме се появяват снимки и клипове с танцуващи полуголи наборнички. Преди време такъв клип бе качен в социалната мрежа Фейсбук от личния профил на едно от момичетата от танца и провокира не само армията, но и цялата страна.

Неотдавна пък новобранки в израелската армия бяха отстранени дисциплинарно заради голи и провокативни снимки, направени във военна база в южен Израел, които са били качени също във Фейсбук.

Историците и философите казват, че във войната и в любовта всичко е позволено, но командирите на тези момичета не са смятали така. Снимките бяха разпространени във Фейсбук, като на една от тях военните жени бяха снимани в гръб само по автомати M-16 и по прашки.

На друга снимка рейнджърките са позирали с каски и колани за муниции.

Снимките шокираха Израел, а реакцията на военните беше светкавична. Петте жени бяха уволнени дисциплинарно за „непристойно държание”.

Интересно е, че поне досега, в социалните мрежи не са качвани по-разкрепостени снимки и с участието на мъже от израелската армия. Или може би филтрите на цензурата са железни…

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл