Тайсъна с дебют у нас на профиринга

Даниел Асенов-Тайсъна (52 кг) и Петър Белберов (над 91 кг) ще направят дебют пред родна публика на професионалния ринг на 21 април в „Овъргаз арена“ в столицата. И двамата вече имат успешни изяви в профисериите, които са под шапката на Международната федерация (АИБА).

Кулминацията на вечерта обаче ще е битката на Данаил Станоев за титлата на WBC CISBB (на славянските народи) в категория до 59 кг. Противник на българина ще е Евгений Алейник (Беларус). Нашият боец е многократен шампион на България по кикбокс и муай тай, а в профибокса е от 4 години като до момента има 10 победи и 3 загуби.

Преди тази Гала обаче Тайсъна ще брани европейската си титла на първенството за мъже до 22 години в Румъния. Тази вечер Асенов излиза за място във финала срещу французина Билал Бенама. А в следобедния сеанс от 14 часа най-малкият му брат - Боян ще боксира в полуфинал с представителя на домакините Еузеби Ютару. Националите от ямболското село Кукорево са единствените българи, пробили до тази фаза на първенството.

При жените до спор за титлата от нашите достигна само Мелис Йонузова (69 кг). Трикратната еврошампионка за девойки Еми-Мари Тодорова (48 кг) загуби на полуфиналите и за първи път от 5 г. не стигна до златото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт