Тасева завоюва три сребърни медала във финалите на световното по гимнастика

Българската гимнастичка Катрин Тасева демонстрира страхотна форма в последния ден на Световната купа по художествена гимнастика в София и спечели три сребърни медала във финалите на отделните уреди.

Във финала на топка Тасева се представи отлично и получи оценка 19.950 точки за изпълнението си, с което се нареди на втора позиция, съобщи БГНЕС. Състезанието бе спечелено от рускинята Екатерина Селезньова с 20.700 точки, а на трето място остана Линой Ашрам от Израел с 19.600. Другата ни представителка във финала Невяна Владинова допусна неточности в изпълнението си и получи оценка 19.100, което й отреди шеста позиция в класирането.

Във финала на бухалки Тасева също бе на много високо ниво и получи оценка 20.650 точки за изпълнението си, като бе победена единствено от Линой Ашрам от Израел, която бе оценена от съдиите с 20.900. На трето място се класира рускинята Александра Солдатова с 20.050.

Във финала на лента Тасева заслужи 19.400 точки за изпълнението си във финала на лента, като това бе втори най-добър резултат и тя спечели сребърния медал. Титлата бе спечелена от рускинята Александра Солдатова с 19.700 точки, а на почетната стъбличка се качи и Линой Ашрам от Израел с резултат 19.150.

Владинова и Тасева участваха и във финала на обръч по-рано днес, където се наредиха съответно на четвърто и шесто място.

По този начин Катрин Тасева завършва Световната купа с общо четири медала от Световната купа в София, след като вчера се пребори за бронзовия медал в многобоя.

Националният ансамбъл по художествена гимнастика остана на шеста позиция в крайното класиране на финала на пет топки. Българските момичета допуснаха грешка и изпусната топка малко преди края на съчетанието си и получиха оценка 21.050 точки. В последствие от нашия щаб подадоха контестация, която обаче не бе уважена от съдиите и оценката остана същата.

Златният медал бе спечелен от ансамбъла на Беларус, който се представи на много високо ниво и получи оценка 23.600.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт