Театърът в Сливен започна годината с приказка на Дикенс

ДТ "Стефан Киров" - Сливен
Актьорите Николина Велчева и Ивайло Гандев на сцената.

Сливенският драматичен театър разказа известна приказка на Чарлз Дикенс за силата на доброто, щедростта и любовта. Представлението на 12 януари вечерта „Скрудж, привидения в мрака“ бе първото за новата година, съобщиха от театъра.

Спектакълът е семеен, за всички пораснали деца. В него любовта побеждава егоизма и парите. Приказката се поставя за първи път в 100-годишната история на театъра. Тя ще се играе през цялата година, със своите послания за повече човечност и светлина между хората.

„Скрудж, привидения в мрака“ е режисьорски дебют на талантливия актьор Августин Демерджиев. В интерпретацията на старата приказка, отпечатана преди 178 години, той използва съвременен театрален език, техника, музикални и визуални ефекти с машини за сняг и дим, игра на сенките. Ивайло Гандев, актьорът, който се превъплъщава в образа на Скъперника, смята че е „по-добре да вярваме в приказките, защото те са възможни“. Димитър Марков, който пресъздава множеството образи на коледни духове и живели някога хора, се надява промяната към повече човечност да не го напуска през цялата година. Изпълнението на Николина Велчева, в ролите й на коледен дух и любимата на Скрудж от младостта, се прибавя непринудено към приказката за силата на любовта. Сценограф е Мария Павлова, художник – Александра Цветкова.

Според изискванията на сложното пандемично време,  представлението се състоя при пълняемост на салона от 30 процента и при спазването на  всички противоепидемични мерки.

 

Коментари

Задължително поле