Тейлър Суифт - На крилете на скандала

На върха на кариерата и славата си певицата Тейлър Суифт си навлече нови проблеми. Тя предизвика гнева на еко активистите като оглави списъка на известните личности, чиито частни самолети са произвели  най-големи количества въглероден диоксид. Тя е летяла 117 пъти само за половин година.

Базираната в Обединеното кралство фирма за устойчив маркетинг "Yard" сподели доклад, който разкрива, че транспортното средство на суперзвездата е летяло 170 пъти между 1 януари и 19 юли, прекарвайки във въздуха почти 16 дни. Това означава, че общите му емисии са били 8 293,54 тона въглерод, което е 1 184,8 пъти повече от тези на средностатистическия човек за една година, се казва в проучването. Екипът на певицата побърза да отговори на нападките. „Самолетът на Тейлър редовно се дава под наем на други лица. Да се ​​приписват повечето или всички тези пътувания на нея, е неправилно", каза говорителят на изпълнителката.

За проучването "Yard" използва данни от Twitter акаунта @CelebJets, който проследява пътуванията на знаменитости с частни самолети. Данните са събрани от началото на 2022 г. и включват броя на полетите, извършени от всяка звезда, средно време на полет, мили и общи емисии въглероден диоксид.

Други музиканти, които попадат в Топ 10 на списъка с популярни лица, замърсяващи околната среда, са Джей Зи, който заема трета позиция, Блейк Шелтън, на пето място, и Травис Скот на десето. По-рано този месец  Дрейк беше нападнат, след като @CelebJets съобщи, че той е летял с частен самолет само за 14 минути от Хамилтън, Онтарио, до Торонто.  Дрейк и Суифт не са единствените знаменитости, които са критикувани заради използването на частни самолети. Кайли Дженър наскоро беше порицана в социалните медии за собствения си частен полет от Камарило, Калифорния, до Ван Нуйс, Калифорния.
Като изключим това, изминалата година беше повече от успешна за Тейлър Суифт, която пусна цели два албума - Fearless (Taylor's Version), който беше първият ѝ презаписан стар запис, последван от Red (Taylor's Version). И двата оглавиха класациите на Billboard.

Студенти четат за нея в учебниците

Наскоро Тейлър Суифт получи званието доктор хонорис кауза за изящни изкуства от Нюйоркския университет и изнесе специална реч пред тазгодишните дипломанти. В учебното заведение има нова дисциплина, посветена на носителката на 11 “Грами” и нейното влияние върху световната музика.

От Нюйоркския университет наричат 32-годишната Тейлър Суифт “един от най-плодотворните и прочути артисти на своето поколение” и признават различните ѝ постижения в кариерата, включително факта, че е единствената жена изпълнител, спечелила три пъти “Грами” за албум на годината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини