Тервел има отлична техника, обяви Кубрат

Тервел притежава отлична техника – обяви Кубрат Пулев, след като брат му ликува с втора титла на профиринга. - Трябва добре да си прецениш силите за 12 рунда, а не за 6. Нокаутът може да дойде, но може и да не дойде. И той самият усети, че не е лесно. Много е добър, но му трябва още опит. А защо скоро да не атакува и световната титла...

На галавечер в Пловдив по-малкият от братята Пулеви триумфира с пояса на Световната боксова асоциация – интерконтинентална в категория полутежка, като победи американеца Дешон Уебстър с 3:0 съдийски гласа (118:110, 120:108, 118:110).

“Сериозен боксьор от САЩ, не мисля, че всеки би се справил с него – каза още бронзовият олимпийски медалист. - Трудно бе да го спирам, той влизаше с главата напред, доста ъперкъти понесе.. Изпитах умора след 12-я рунд, но съм тренирал да не си личи. Няма да съм скромен, заслужавах да съм гвоздеят на вечерта...Благодаря на невероятната публика... Спортът е феномен, който може да ни обедини. Останахме 6 милиона души, стига сме се дели на партии, клубове, фондации..."

За Тервел това бе първи 12-рундов мач. В края на миналата година той спечели  европейската титла.

А Кубрат допълни, че мачът му с Антъни Джошуа за титлата на IBF в тежка категория ще е най-късно до месец април.

Снимка:

Тервел Пулев не познава поражение на профиринга, като в Пловдив постигна 15-и успех. Снимки СПОРТАЛ

Коментари

Задължително поле