Тереза Мей посети град Солсбъри, където беше отровен Скрипал

Британският премиер Тереза Мей посети днес Солсбъри, където беше извършена химическа атака срещу бивш руски двоен агент, съобщи Ройтерс.

Бившият полковник от руското военно разузнаване Сергей Скрипал, на 66 години, и неговата дъщеря Юлия, на 33 години, са в болница с опасност за живота, след като бяха намерени в безсъзнание на пейка пред търговски център на 4 март. Те са били в контакт с нервнопаралитично вещество съветско производство, известно с името "Новичок". Мей, която обвинява Русия за атаката и вчера обяви, че ще експулсира 23 руски дипломати, посети няколко места в Солсбъри, включително това, където двамата бяха намерени. Москва отрича да е замесена и нарича "безумни" обвиненията на министър-председателката.

"Държим Русия отговорна за този безочлив и жалък акт, извършен на улиците на този забележителен град, където хората идват и си прекарват добре", каза тя пред журналисти.

Мей допълни, че целта на посещението й е да благодари на хората от службите за спешна помощ и за реагиране при извънредни ситуации и да увери обществото, че е в безопасност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа