Терористична заплаха вдигна на крак полицията в Брюксел, българският посланик предупреди колегите си да отбягват центъра на града

Снимка: Twitter

"Брюксел ще бъде нападнат утре в 6 вечерта на площад Гран Плас от мъж с блуза в неонов цвят". Това съобщение, написано на стената на сградата на Европейския парламент в Белгийската столица, вдигна на крак полицията в града. В момента властите изследват случая и са иззели записите от видеокамерите около сградата, за да открият автора на посланието. То е подписано с името Абдула Хакими, като не е сигурно, че това е истинско име.

Страховитото послание беше разпространено в социалните мрежи от Еманюел Фулон, който работи е Европарламента. Съобщението е оставено вчера около 17.30 ч. вечерта, а заплахата е отправена за днес.

В тази връзка посланикът на България към ЕС в Белгия Димитър Цанчев отправи апел към сънародниците ни, работещи в институциите в Брюксел:

Уважаеми колеги,

Във връзка с отправени на уеб страницата на ЕП терористични заплахи, чиято достоверност все още се проучва от компетентните белгийски органи, моля всички вие, членовете на семействата ви и близките ви, пребиваващи заедно с вас, да провявявате повишена бдителност на обществени места в Брюксел в близките часове и дни, като по възможност да се избягва центърът на града - Grand Place и околностите.

Коментари

Задължително поле