Тестват безплатно жителите на Ухан за COVID-19

Масовите тестове на цялото население на Ухан за наличието на коронавирусна инфекция COVID-19 ще бъдат абсолютно безплатни за жителите, се казва в съобщение на здравния комитет на града.
 
Оперативният щаб на Ухан в китайската провинция Хубей, който стана център на коронавирусната пандемия даде указание да се направи скрининг на цялото население в рамките на десет дни след откриването на нови инфекции в града. Масовите тестове започнаха на 14 май, предаде ТАСС.
 
"Разходите се разпределят между градската управа и областта. Жителите на града не трябва да плащат нищо", се казва в изявлението.
 
Отбелязва се, че решението за масово тестване е взето поради факта, че в града всеки ден се откриват безсимптомни носители, които влияят на нормалния живот на хората и предизвикват страхове.
 
Тестването ще се проведе на принципа "когато е възможно и по желание". Кръгът от хора, които ще бъдат тествани, включва постоянни и временни жители на града, които не са били тествани преди. В същото време приоритет ще бъде даден на райони, в които преди е имало огнища на заразата или където има концентрация на по-възрастни жители.
Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия