Тихомир Каменов: Балканите са като хоро – две крачки напред и една назад

По време на дискусиите от сесията „Дипломатически диалог на Западните Балкани “, на която са присъствали президентите на Сърбия и Косово – Александър Вучич и Хашим Тачи, министър-председателят на Словения – Марян Шарец, министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу, Томас Гремингер – генерален секретар на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие Сумантра Чакрабарти, Кристалина Георгиева, Бойко Борисов, едно изказване развесели и върна оптимизма на дискусиите в залата.

Тихомир Каменов – основател и председател на фирмената група на Търговска Лига, сравни ситуацията в региона с традиционното за Балканите хоро, което се играе две крачки напред и една назад, и е заявил, че ако в момента развитието на Балканите е с крачка назад, то със сигурност предстоят две напред.

Сесията е продължение на стратегическия диалог за Западните Балкани от Давос (януари, 2018) и София (май, 2018) - една от основните инициативи на дневния ред на Форума за Европа. Участниците ще обсъдят как да подобрят регионалното сътрудничество, за да отключат възможностите за трансформиране на икономическата среда в полза на региона.

Коментари

Задължително поле