Тодор Василев, четвърти в листата на Коалиция "АБВ-Движение 21" за 16 МИР Пловдив: Ще работя за благоденствието на обикновените хора!

"Ще работя за благоденствието на обикновените хора!", декларира политологът Тодор Василев, който е на четвърто място в листата на коалиция "АБВ-Движение21" в 16 МИР Пловдив град на среща със симпатизанти. "В личностните ми представи политиката винаги е трябвало да бъде в услуга на обществото, но когато днес светът достигна до тази точка на развитие, където за почти всички общности от хора е характерен сблъсъкът на взаимно отричащи се тенденции като глобализация, отчуждение, маргинализация, гняв, атеизъм, насилие, смирение, меркантилизъм, то изявата на личността е силно стеснена. Оттук произтича и болестта на самото общество, т.е. политиката в досегашното й практикуване не води до нищо добро", допълни Тодор Василев. От всичко това е продиктувано решението му да влезе в активната политика, а именно нуждата от радикална промяна в практиката до днес.

"Тук иде реч за борба за малкия човек - този, на когото е нужно време за семейството, за почивка и за духовно израстване и социално подсигуряване. Точно тези неща днес са толкова дефицитни за индивида заради забързаността, продиктувана от горепосочените несъвместимости. Простичко казано, борбата ми ще бъде да върна времето на малкия човек - да стане отново добър, благоденстващ и съзидателен. Да живее в едно общество на устойчиво развитие, с грижа за Земята, с грижа за личността. Коалиция "АБВ-Движение 21" ще се бори за коренна промяна в политиката на пазара на труда и социално-икономическата сфера - искаме да няма работещи бедни. Трудът трябва да бъде достойно и мотивиращо заплатен и социално осигурен - увеличаване на минималната работна заплата на 700 лв. в рамките на 4

години. Модернизирането на политиката на доходите и на данъчната политика е един от основните инструменти за това", каза още политологът Тодор Василев.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле