На 21 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 21.10.2019

Заев: Предсрочните парламентарни избори ще се състоят на 12 април 2020 г.

Президентът Радев ще бъде на посещение в Япония за интронизацията на император Нарухито

Интронизацията на император Нарухито (ИНФОГРАФИКА)

Полицейски хеликоптер и няколко патрулки преследваха 4 часа силно агресивна крава в Германия

Подкрепа от Путин за Сирия търси Ердоган Иска армията на Дамаск да се оттегли от границата

Президентът на Чили въведе извънредно положение в още три града

Възможен ли е свят без глупаци? Сборникът „Психология на глупостта” прави аутопсия на глобалната напаст

Нов епос по „Война на световете”

Стево Пендаровски: Имаме държавен консенсус, че искаме да продължим по европейския път

Села в Невестинско са заплашени от воден режим

Възстановено е движението на пътя София – Варна край Омуртаг

Фандъкова печели в два тура с 10 пункта Данните са от представително проучване за цяла София на агенция „Сова Харис“, направено по поръчка на „Труд“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 21 октомври 2019

Тодор Василев, четвърти в листата на Коалиция „АБВ-Движение 21“ за 16 МИР Пловдив: Ще работя за благоденствието на обикновените хора!

„Ще работя за благоденствието на обикновените хора!“, декларира политологът Тодор Василев, който е на четвърто място в листата на коалиция „АБВ-Движение21“ в 16 МИР Пловдив град на среща със симпатизанти. „В личностните ми представи политиката винаги е трябвало да бъде в услуга на обществото, но когато днес светът достигна до тази точка на развитие, където за почти всички общности от хора е характерен сблъсъкът на взаимно отричащи се тенденции като глобализация, отчуждение, маргинализация, гняв, атеизъм, насилие, смирение, меркантилизъм, то изявата на личността е силно стеснена. Оттук произтича и болестта на самото общество, т.е. политиката в досегашното й практикуване не води до нищо добро“, допълни Тодор Василев. От всичко това е продиктувано решението му да влезе в активната политика, а именно нуждата от радикална промяна в практиката до днес.

„Тук иде реч за борба за малкия човек – този, на когото е нужно време за семейството, за почивка и за духовно израстване и социално подсигуряване. Точно тези неща днес са толкова дефицитни за индивида заради забързаността, продиктувана от горепосочените несъвместимости. Простичко казано, борбата ми ще бъде да върна времето на малкия човек – да стане отново добър, благоденстващ и съзидателен. Да живее в едно общество на устойчиво развитие, с грижа за Земята, с грижа за личността. Коалиция „АБВ-Движение 21″ ще се бори за коренна промяна в политиката на пазара на труда и социално-икономическата сфера – искаме да няма работещи бедни. Трудът трябва да бъде достойно и мотивиращо заплатен и социално осигурен – увеличаване на минималната работна заплата на 700 лв. в рамките на 4
години. Модернизирането на политиката на доходите и на данъчната политика е един от основните инструменти за това“, каза още политологът Тодор Василев.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.