Томислав Дончев: Вътрешният министър не отрече, че е подлаган на натиск - това е притеснително

Снимка: БНТ

Рафинерията ни ползва евтиния руски петрол "Урал", а цените на бензина са все едно ползваме "Брент"

"Боя се, че между "Продължаваме промяната" и вътрешния министър има някаква интрига - журналисти го питаха дали е подлаган на натиск и той не отрече. Това мен силно ме притесни". Това коментира депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев по БНТ.

Заяви, че единственият министър на ГЕРБ в кабинета е Мария Габриел, а всички останали са излъчени от "некоалиционните им партньори".

"Ако г-н Петков иска оставката на вътреншия министър - да каже на Денков, който е премиер, излъчен от тяхната партия, да стартира процедура и да я внесе в парламента", посочи Дончев.

Дончев не вижда връзка между безредиците в София, политическите трусове и пренаписването на бюджета: "Критики по отношение на бюджета изразихме преди седмица- не политикански, а с числа, защото този бюджет е хем безидеен, хем до голяма степен авантюристичен".

"Осигуряваме подкрепа, защото другата алтернатива не е по-хубава, а те ни се карат - това не го разбирам" - коментира той напрежението в некоалицията. Посочи, че сам не е доволен от работата на правителството, но има право на претенции, защото го подкрепя.

Дерогацията за руския петрол така или иначе трябваше да отпадне 2024 г., но изглежда, че ПП бранят по-скоро интереса на "Лукойл", отколкото на българския потребител, смята депутатът.

"Рафинерията ползва евтиния руски петрол "Урал", а цените на бензиноколонките са все едно ползваме "Брент". Това не е единственият въпрос. Има ли реекспорт и за къде е този реекспорт?"

Претенциите на ГЕРБ са свързани с качество, а не с това някой да бъде махнат или сложен в институция или министерско кресло, посочи още депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика