Томислав Дончев: Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма

Парламентарна предпоставка за предсрочни избори няма, това каза вицепремиерът Томислав Дончев пред "Дарик" по повод това дали се променя политическата ситуация след оставката на Валери Симеонов . Правителството работи, а Валери Симеонов е взел лично решение, допълни Дончев.

Той коментира и изказването на депутата от НФСБ Петър Петров , който заяви пред Дарик преди дни, че децата с увреждания трябва да бъдат дадени в домове, където родителите им да ги посещават веднъж седмично.

„Първо, да започна с това, че господин Петров не е прави. Нещо повече - една от не многото реформи, които България е успяла да започне и да завърши е т.нар. деинституционализация. Извеждането на децата от специализираните институции от казармен тип. Тя започна преди около 10 години. Към момента е по-скоро завършена“, посочи Дончев.

„Деинституционализацията е на финала си, но има още усилия, които трябва да бъдат положени, включително и по отношение на обществени предразсъдъци. Аз, като пряко ангажиран с този процес, почти от самото му начало неведнъж ми се е случвало с кметове, с общински съветници да опровергавам изключително тежки предразсъдъци, да чувам подобни реплики“, каза още той.

На въпрос дали се крепят на депутата Петър Петров, Томислав Дочев беше категоричен:„Ние сме различни, не само като хора, но и сме представители на различни политически формации. Не може да искате всички да мислят по един и същи начин и да звучат по един и същи начин“.

По думите му решението дали трябва да остане депутат Петър Петров е лично.

„И на мен не ми харесва това, което слушам по една или друга медия и не съм съгласен. Но не съм си позволил да обвинявам някоя медия. Такава е средата просто. Ако ме питате аз как бих постъпил, ако съм директор или редактор в Дарик, не бих постъпил по различен начин от този, който постъпихте вие“, посочи още Дончев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България