ВМРО се разграничава от НФСБ

Искат медиите да посочват, че репликите, които разбуниха обществото, са на "фронтоваци", а не на обобщаващото "патриоти"

"ВМРО се разграничава от НФСБ!", обявиха от партията на Красимир Каракачанов чрез позиция на депутата Александър Сиди във фейсбук. От ВМРО подчертаха, че позицията на Сиди изразява позицията на партията.

"Никой във ВМРО не споделя начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите. Дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят. Още по-ужасно е да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко", пише Александър Сиди.

Пълният текст на позицията:

Разграничавам се от изказванията на мои колеги от НФСБ. Никой във ВМРО не споделя начина, по който депутати от НФСБ коментират протестите. Дори, когато имаш различни виждания от тези на някоя група граждани, трябва да уважаваш законното им правото да ги изявят. Още по-ужасно е да нападаш майките на деца, които съдбата е ощетила така жестоко. Никой представител на Организацията никога не си е и не би си позволил да употреби подобни думи по адрес на трети лица. Животът на тези семейства е достатъчно тежък, за да бъдат подлагани на допълнителни унижения. Ние от ВМРО дълго работихме с Национално представителните организации на хората с увреждания, за да намерим най – приемливия вариант за работеща реформа, за да помогнем на всички в неравностойно положение да водят достоен и пълноценен живот. Ние от ВМРО, в качеството си на част от управлението на държавата от началото на мандата до сега, никога не сме се забърквали в междуособици, лични битки и каквито и да било битови спречквания, защото нашето убеждение е, че сме във властта, за да помагаме на хората, да изпълняваме обещаното в предизборната ни програма. Тук място за лични интереси, его и разчистване на стари сметки няма. За нас от ВМРО е важна само България. Ето защо ми се искаше медиите да бяха обозначавали по – точно, че репликите, които разбуниха обществото са направени от "фронтоваци", а не от обобщаващото "патриоти". Върху патриотизма не трябва да се поставят кални клейма.

Най-вероятната причина за позицията на ВМРО е изказване на депутата от НФСБ Петър Петров пред "Дарик". "Тези деца, моето дълбоко убеждение е, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти", казва той в телефонен разговор, запис на част от който е публикуван на сайта на радиото.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика