На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Топ упражнения за плочки на корема

Кои са най-добрите упражнения за плочки на корема е въпрос, чийто отговор не е никак лесен. Попитахме Иван Бакларов, фитнес треньор в „Pulse Fitness & Spa Bulgaria” – „Кои са най-добрите упражнения за плочки на корема”.

1. Коремни преси на наклонена и/или хоризонтална лежанка
Изберете хоризонтална или наклонена лежанка за коремни преси, като изборът на наклона зависи от вашата степен на тренираност. Ако сте напълно начинаещ – ползвайте хоризонтална лежанка. При изпълнение на упражнението на хоризонтална лежанка, мускулите се натоварват по слабо за разлика от наклонената лежанка. Хоризонталното изпълнение на упражнението е подходящо най-вече за хора със слабо развита коремна мускулатура.

2. Молитва
„Молитва” е упражнение много по приятно за изпълнение от коремните преси, което е също за натоварване на горната част на коремната мускулатура.
Друго негово предимство е лесното добавяне на тежест в случай на необходимост. Докато при стандартните кореми преси, трябва да държим диск или дъмбел в ръце(когато силата и издръжливостта ни се повиши), тук просто преместваме щифта на скрипеца и говото.

3. Вдигане на краката на наклонена и/или хоризонтална лежанка

Вдигането на краката на хоризонтална или вертикална лежанка е универсално упражнение за натоварване на долната част на коремните мускули. Ако сте напълно начинаещ – ползвайте хоризонтална лежанка. При изпълнение на упражнението на хоризонтална лежанка, мускулите се натоварват по слабо за разлика от наклонената лежанка. Хоризонталното изпълнение на упражнението е подходящо най-вече за хора със слабо развита коремна мускулатура.

4. Въртене на тялото в кръста
Въртене на тялото в кръста е упражнение, което натоварва косите коремни мускули. Много хора смятат, че точно с това упражнение ще „изтрият” паласките, но истината е че и то, както предходните упражнения натоварват съответните мускулни групи(в случая – коси коремни мускули).

Вижте правилното изпълнение на упражненията, комбинацията, сериите и повторенията във видеоматериала:

Изпълнението на тези упражнения ще оформят, повишат силата и издръжливостта на коремните ви мускули, ще ограничат възможността от травми в областта на коремната и кръстната област. За да постигнете максимално добри резултати се хранете правилно и на всеки три часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.