Завършващи от 22 държави получиха дипломите си от Американския университет

И западни разузнавания са предупредили Турция за готвено покушение срещу Ердоган

18-годишен без книжка ударил велосипедист на 84 години Още двама неправоспособни, но и пияни задържа полицията

Пролетният сафрид се появи Морските вълци пак се жалват от делфините

„Паркинги и гаражи” в Търново с най-голяма печалба за тримесечието Следват го „Обредни дейности” и Онкодиспансера

Иконописец изографисва човешки тела 32-годишният Пламен Русев от Велико Търново се слави като един от най-добрите татуисти

Десетки се изкачиха до Копитото в памет на Боян Петров

Станишев: Успехът на срещата в София са поетите инвестиционни ангажименти към Западните Балкани

Столична община: Всички показатели на питейната вода в София са в норма

НВУ домакинства европейската олимпиада по сигурност и отбрана

Каракачанов: Двойните стандарти на Запада са причината за недоверието на Балканите

Недостигът на кадри в Агенцията за борба с градушките продължава

Русия проваля брака на Батенберг с принцеса Виктория Пруска След абдикацията си князът се жени за певица и има две деца

„Ислямска държава“ напусна последния си анклав в Дамаск

Три нощи мият ларгото на Шумен

“Тотал” откри нефт в българската част на Черно море

Френската нефтена компания „Тотал” е открила залежи от нефт в блок „Хан Аспарух” в Черно море, обявиха от компанията в отчета си за тримесечието. Информацията беше потвърдена от вицепремиера Томислав Дончев, който е споделил в социалните мрежи статия по темата от онлайн изданието offshoreenergytoday.com.

От Министерството на енергетиката заявиха пред БТВ, че са информирани за тази публикация, но до този момент държавата не е информирана по официалния ред за открит нефт в находището.

През април т.г. специалният кораб „Глоубтротър 2” започне проучвателни сондажи в Черно море. Договорът за търсене на нефт в „Хан Аспарух” беше подписан през август 2012 г. Блокът е разположен на 80 км от българския бряг на между 100 и 2000 м дълбочина. В търсенето и проучването участват като консорциум френската „Тотал”, австрийската ОМВ и испанската „Репсол”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (10)

 1. Предизборно герберско театро. След половин година ще стане ясно, че е малко количество и не си заслужава, но пък кретенското театро на свинефермата герб ще е минало и заминало, а лошият матриял ще блее и сега и тогава.

 2. Каква част от добива ще е за България, и колко ще е за чуждестнната фирма? В Нигерия чужди фирми добиват нефта, и са бедни, в Саудитска Арабия държавна фирма добива нефта, в Норвегия-държавна фирма добива нефта, и богатството от нефта е до всеки гражданин на тези държави.-. Та Труд-обяснете-как ще се разпределя богатсвото от петрола-като процент-колко е за България, ако има такова, колко е за чуждата фирма?

  1. “Тотал” държи 40 % от общия дял, а партньорите й – австрийското ОМВ и испанската “Репсол” – по 30 %.

 3. ВЕЛЕЧИР ОТНОВО ОВОНИ ЕФИРА И КАКТО ВИНАГИ ЗАСЛУЖИ ХЛЯБА ,КОИТО МУ ПРЕДОСТАВЯТ НЕГОВИТЕ “СПОНСОРИ ” .така , , всеки труд тряБва да се заплаща

 4. В Саудитска Арабия,Кувейт,Оман и държавите от Ормузкият залив схемата е една и съща..добива на петрол се осъществява от американските и английски компании.
  Както се вижда тези държави и. населението в тях са богати Венесуела която се раздели с капиталистическите експлоататори едва свързва двата края и Русия нещо я оплеска с петрола,пък макар и държавен…Ами САЩ драги ми марксисте,техният петрол да не би да е държавен?Щото като чета частният капитал там така ги е обрал,че горките няма какво да ядат! И чакат помощ от Куба и КНДР…Венесуела и тя им е обещала икономическа помощ!

  1. има нефт, но ще си бъдем бедни-богатството ще е зачужденците-частници каза:

   Лъжа! Саудитска арабия добива петрола си сама-с държавна фирма Saudi Aramco -сто процента държавна от 1980г. Приходите от петрола се разпределят до всеки саудитец. Нигерия добива петрола с чужди фирма-и Нигерия не вижда нищо от богаството на петрола. И Кувейт сами добиват петрола си. България плува върху нефт, открит още преди 50г от съветски специалисти в Черно море, вклрч и в други участъци на Ч.Море, и богаството на петрола ще бъде изнасяне. Нищо няма да видим поради бандитския капитализъм. Дадоха златото на чужденци-серщу 1 процент концесионна такса. И петролът ни е раздаден срещу нищо. И ни лъжат,че и в чужбина е така. Не е. Арабите сами си добиват петрола, и дори тротоарите им са от злато, и парите от петрола се разпределят до всеки Саудитски гражданин-само защото има Саудитски паспорт. Също и в норвегия-петролът се добива от държавна норвежка фирма!

 5. УРРАААААА!!!! Да живей бaт’бoйko!!! ‘Начи всеки момент ще станем Кувейт на Балканите и като започнат да текат едни реки от мед и масло!!!!! Утре отивам да си поръчам арабски дрехи и чалма, ще се провъзглася за шейх!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.