Травми на Мбапе и Неймар уплашиха ПСЖ

Контузии на големите звезди Килиан Мбапе и Неймар притесниха сериозно ръководството на ПСЖ. Двамата нападатели напуснаха принудително терена в сряда вечер по време на контролни срещи на Франция и Бразилия. Най-скъпият играч в света пострада при успеха на „селесао“ с 1:0 над Камерун. Юношата на „Сантос“ бе заменен още в 5-ата минута, след като получи болки в слабините. След срещата докторът на бразилците Родриго Ласмар побърза да увери френския гранд, че състоянието на футболиста е добро. Същото призна и самият Неймар.

„Благодаря на всички за съобщенията, с които ми пожелахте бързо възстановяване – написа играчът в своите профили в социалните мрежи. - Мисля, че няма нищо сериозно.“

Бившият футболист на „Барселона“ все пак ще мине обстойни прегледи в Париж.

В същото време Мбапе удари рамото си при съприкосновение със стража Мартин Кампаня в двубоя с Уругвай. „Петлите“ спечелиха с 1:0 след гол на Оливие Жиру от дузпа. Състоянието на нападател обаче притесни щаба на световния шампион. Големият талант също мина снощи прегледи, за да стане ясно доколко е сериозна травмата.

Двете неприятни новини обаче изнервиха ПСЖ, тъй като пред тима предстои изключително важен мач с „Ливърпул“ в Шампионската лига идната седмица. Именно от него до голяма степен зависи дали шампионът на Лига 1 ще се класира за елиминационната фаза. След първите 4 мача в групите, отборът на Томас Тухел взе само 5 точки и е на трета позиция. А всичко освен успех срещу мърсисайдци може да означава ранно отпадане в турнира.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят