Треньорът на Белгия фаворит за „Реал“

Роберто Мартинес изненадващо се превърна във фаворит за нов треньор на „Реал“ (Мадрид) след уволнението на Хулен Лопетеги. Селекционерът на Белгия е приоритет пред ръководството на „белия балет“, след като играчите на тима се обявиха срещу Антонио Конте. Против италианеца се изказаха стражът Тибо Куртоа, който работи с наставника в „Челси“, а също и капитанът Серихио Рамос.

А евентуално назначение на Мартинес ще бъде повече от любопитно. 45-годишният специалист е работил в сравнително скромни отбори на клубно ниво. Преди да поеме Белгия той води все тимове от Англия - „Суонси“, „Уигън“ и „Евертън“. Голямото му предимство е, че е испанец. Освен това бившият футболист на „Сарагоса“ успя да изведе Белгия до третото място на Мондиал 2018.

А федерацията на „червените дяволи“ вече се изказа по темата: „Не коментираме договорите, които служителите имат с Белгия. Това е поверително. Но ако даден клуб иска да наеме г-н Мартинес, първо трябва да постигне споразумение с федерацията.“

Спекулации обаче има и по адрес на Маурисио Почетино, мениджър на „Тотнъм“. Английското издание „Сън“ разкри, че „Реал“ е готов да плати 85 млн. паунда за петгодишен договор на аржентинския специалист. Сумата е двойно по-голяма от тази, която в момента прибира 46-годишният наставник в Лондон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят