Треньорът на волейболистките: Не сме показали до край потенциала си

Все още не сме показали докрай потенциала си – заяви старши треньорът Иван Петков след втората победа на волейболистките в Златната европейска лига. - Играхме срещу опитен отбор, чиято сила е в колектива. Важното е, че победихме. Физически не сме в най-доброто си състояние. Има още върху какво да работим и технически, и тактически.

В зала „Христо Ботев“ националките победиха Украйна с 3:1 (-32, 10, 22, 21). Българките са начело в групата след две победи, като в първата среща сразиха и Португалия с 3:0. Нашите делят лидерското място с тима на Азербайджан, който има същия актив от 6 точки. Именно с азерките е следващият мач на нашите в събота от 17 ч, отново в зала „Христо Ботев“.

„Тепърва започва борбата за първото място – продължи Петков. - Нямаме право на грешка. Надявам се да спечелим всичките си срещи.“

Наставникът обаче призна, че в момента отборът изпитва затруднения при посрещането. И се надява опитната Добриана Рабаджиева да се възстанови от контузията за мача утре.

„Азерките са трениран и обигран отбор – каза капитанката Христина Русева. - Ние сме им преки конкурентки и определено се подготвят за мача с нас. Очаквам да бъдем още по-концентрирани и да се поздравим отново с победа.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт