Трилър в Гърция: Назначиха охрана на депутата от "Потами", който ще гласува за Ципрас

Позицията на депутата от гръцката партия "Потами" Спирос Данелис, който декларира открито, че ще подкрепи правителството на Ципрас и Преспанското споразумение, предизвика отрицателни реакции, а близки хора от обкръжението му получиха заплашителни съобщения.

По тази причина отстраненият вече от парламентарната група на партията си депутат ще се охранява от още двама служители от сигурността. Допълнителните полицейски служители ще бъдат добавени към двамата си колеги, които в момента се грижат за сигурността на г-н Данелис и той ще има четирима полициа като лична охрана.

Градусът на политическото напрежение в Гърция се покачва постоянно. Тази вечер ще бъде гласуван поискания от премиера Ципрас вот на доверие, а следващата седмица ще се ратифицира Преспанския договор от гръцкия парламент.

Припомняме, че Гръцкият премиер Алексис Ципрас събра необходимото мнозинство за ратификацията на Преспанския договор и получаване на вот на доверие на кабинета му, след като депутатът от партията "Потами" Спирос Данелис съобщи, че ще подкрепи правителството, въпреки позицията на ръководството на формацията. По този начин Ципрас може да разчита на поне 151 гласа в 300-местния парламент в Атина. Данелис заяви, че Ципрас, Заев, Кодзиас (бивш външен министър на Гърция) и Димитров (външен министър на Македония) пишат история.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа