Триста ТИР-а задръстиха "Дунав мост" 2, областният спешно на границата

Стълпотворение от тежкотоварни автомобили на моста между България и Румъния при Видин-Калафат принудиха видинския губернатор Огнян Асенов да се срещне спешно с граничните власти, за да обсъдят създалата ситуация и как може да се излезе от нея. 

Срещата на мостовото съоръжение беше по инициатива на граничните власти. Новоназначеният областен се срещна с директора на Гранична полиция - Русе комисар Димитър Чорбаджиев и комисар Силвио Лазаров, началник на ГПУ-Видин.

В детайли беше обсъдена обстановката на границата при Видин-Калафат, натовареността на пункта и мерките за подобряване на работата и облекчаване на трафика. 

На граничния пункт бе представена представена актуалната обстановка и разяснена организацията на работа на пункта от страна на българските и румънските власти. 

Към момента на посещението броят на чакащите, да преминат през ГКПП-Видин в посока Република Румъния, товарни автомобили беше 326. Трафикът през пункта се осъществява с висока интензивност. 

В интервала от 8 часа до 11 часа, днес, през пункта са преминали 195 моторни превозни средства, от които 115 са тежкотоварни автомобили. Представителите на гранична полиция заявиха, че граничният пункт работи с пълен капацитет и максимална натовареност и уточниха, че през почивните дни се забелязва повишаване натовареността на пункта.  

От регионална дирекция „Гранична полиция“ и заявяват, че се предприемат всички необходими мерки за ритмична работа на пункта. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони