Три катастрофи запушиха движението при в тунел „Топли дол“ на „Хемус“

Тунел "Топли дол"

Временно е затруднено движението в тунел „Топли дол“ на автомагистрала „Хемус“ заради катастрофи. Това съобщиха от Областна дирекция на МВР - София. 

В рамките на последните два часа там са станали три пътни инцидента, като последният все още се обработва от полицейските служители. Всички водачи и пътници своевременно са изведени от тунела, пострадали граждани няма. Към момента се очаква специализирана техника, която да изтегли автомобил с блокирали колела от тунела, информираха още от ОД на МВР - София. 

С оглед осигуряване на безопасността на движението и недопускане на колони от чакащи автомобили на място са разположени допълнителни полицейски екипи от ОД на МВР - София, които регулират и подпомагат трафика.

От пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) по-късно съобщиха, че се ограничава движението по АМ "Хемус" в района на тунел „Топли дол“ в посока Варна, за да може да се осигури пропускане на движението в посока София в две ленти в тръбата на съоръжението. Леките автомобили се пренасочват по обходен маршрут от пътен възел "Витинска река" по път I-1 и път II-17 и връщане на магистралата при пътен възел "Ботевград" . 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България