Три проекта одобри Младежка банка Велико Търново

Снимка: Община Велико Търново

След проведен конкурс за младежки идеи в Младежка банка Велико Търново са одобрени  3 проекта. Първият е „Младежи на мотори!? Да знаем как!“. Идеята на проекта е, чрез алтернативно образование и неформални срещи между възрастни и младежи да се повишат уменията и компетентностите на младите хора в различни теми. Сред тях са какво означава да си част от моторджийска група – мисия, визия, цел, ценности, принципи, правила на групата и добри нрави, грижа и поддръжка на мотоциклети, всички аспекти на здравето и безопасността като лични предпазни средства, безопасно каране на мотори и основни оф-роудски умения, включително за четириколесния мотор.

Втората разработка е „Здрави и активни със Стрийт фитнес“. Чрез популяризиране на Стрийт фитнеса, който е нов добиващ голяма популярност сред младите хора спорт, ще се изградят навици за здравословен и физически активен начин на живот като модел за превенция на различни форми на агресия и зависимости.
Третият проект е за провеждане на „Лятна академия за младежко предприемачество“. С него се цели младите хора, ангажирани в проектните дейности да придобият умения за това как да реализират идеите си, да стартират собствен бизнес, да бъдат иновативни и да формират успешни екипи.

Младежка Банка Велико Търново е екип от млади хора, които управляват собствен фонд за финансиране на разработки на техни връстници. Участниците в Младежка банка организират серия от фондонабирателни инициативи. Събраните средства 100 % се влагат във финансиране на проекти на деца и младежи в Община Велико Търново.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.