Тръмп каза, че никой президент на САЩ не е бил толкова твърд към Русия като него

Президентът Доналд Тръмп

Доналд Тръмп каза днес, че няма друг американски президент, който да се е държал толкова "твърдо" към Русия като него, съобщиха осведомителните агенции. Изявлението бе направена на фона на продължаващите критики към Тръмп заради поведението му на срещата в Хелзинки с руския му колега Владимир Путин, предаде Асошиейтед прес.

"Никога не е имало президент, който е бил толкова твърд по отношение на Русия като мен", заяви Тръмп в края на заседание на кабинета и добави, че Путин "знае това по-добре от всекиго, със сигурност по-добре от медиите".

Като пример за твърдата си позиция към Русия Тръмп посочи американските санкции срещу Москва и експулсирането на предполагаеми руски шпиони от САЩ.

Вчера президентът на САЩ се отметна от думите си на общата пресконференция с Путин в Хелзинки, с които постави под съмнение заключенията на разузнавателните служби на САЩ, че Русия се е намесвала в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Днес на въпрос днес дали САЩ продължават да са "мишена" на Русия, Тръмп отговори отрицателно и влезе в противоречие с предупрежденията на шефа на американските разузнавателни служби Дан Коутс за опасност от кибератаки във връзка с предстоящите междинни избори в САЩ.

Преди заседанието на правителството Тръмп заяви, че европейската му обиколка, включително срещите в НАТО, срещите с британското ръководство и руския президент, са били "огромен успех".

Коментари

Задължително поле