Тръмп хока външната политика на Байдън

За кризата в Близкия изток

Защити резултатите от своето управление на САЩ

Предишният американски президент Доналд Тръмп защити резултатите от своето управление на САЩ в продължение на четири години, през които не е имало войни, и разкритикува външната политика на настоящия US държавен глава Джо Байдън на фона на конфликта между Израел и Хамас, предаде АП.

Тръмп и други представители на Републиканската партия хвърлят вината за случващото се в Израел и ивицата Газа върху администрацията на Байдън, като припомнят по-специално размразяването на 6 милиарда долара активи на Иран, който е поддръжник на “Хамас”.

“При управлението на нечестния Джо Байдън имате хаос, кръвопролития, война, терор и смърт. Вижте какво се случва днес”, заяви Тръмп пред свои поддръжници на митинг от кампанията си за номинацията за кандидат за президент от Републиканската пария на предстоящите догодина избори в САЩ. Речта му продължи повече от час и половина в конферентен център в Уест Палм Бийч, щата Флорида.

Екипът на кампанията на Байдън контрира, че Тръмп разпространява опасна дезинформация за кризата в Израел в момент, в който страната трябва да бъде единна.

“Докато Тръмп продължава да лъже за свършеното от него като президент, президентът Байдън е съсредоточен върху това да оказва твърда подкрепа на Израел и да бъде водещ на световната сцена”, заяви Кевин Муньос - говорител на кампанията на президента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка