Тулиум лазер 200 вата помага на мъжете да махнат катетъра и да уринират нормално

И в четирите филиала на Лейзър Мед в България и Сърбия.

Аденомът на простатата може да затрудни уринирането до степен да го блокира. В масовия случай това се случва изненадващо. В рамките на няколко дни до седмица струята на урината прогресивно намалява, посещенията в тоалетната зачестяват и се удължават. Уринирането e на капки и се стига да остра задръжка или невъзможност урината да се отделя самостоятелно. Изходът е поставяне на катетър - специална тръбичка, която свързва пикочния мехур с канала и осигурява безпрепятствено извеждане на урината. За да избегнете тази опасност, проверявайте поне веднъж годишно състоянието на простатата си.

За мъжа с увеличена простата поставянето на катетър е сред най-големите неудобства, които могат да му се случат. Дори да пренебрегнем наличието на чуждо тяло в организма, той непрестанно е преследван от усещане за собствената си нечистоплътност, както и за ограниченост в движенията. Дискомфортът е денонощен. Но това не е най-важното. По-неприятно е, че катетърът „отваря вратата” на инфекциите. Чувство за парене, болка в таза, сърбеж и зачервяване на кожата около катетъра са част от оплакванията, изискващи постоянно лечение. И така минават месеци и години в нежелано съжителство с катетъра.

Еднократна операция с Тулиум лазер 200 вата премахва катетъра и възстановява нормалното уриниране със силна, непрекъсваща и бистра струя. Излишната тъкан на простатата се изпарява безкръвно, точно, без травма, без режещи инструменти. Само със силата на лазерната енергия.

Тулиум държи първенството за прецизност в лазерната простатна хирургия на разумна цена. За пръв път лазер е толкова щадящ към околните тъкани. Това се дължи на най-ниската степен на проникване в тъканта – само 0,2 мм. Сравнено с Тулиум 200 вата, в България няма по-мощна лазерна система, а това означава, че могат да бъдат оперирани всякакви размери на жлезата. Лазерната хирургия е подходяща дори за мъже с влошено общо здравословно състояние (като напр. диабет, поставен байпас, прием на антикоагуланти и др.), които не могат да бъдат планирани за стандартна операция. Така тези мъже имат шанс отново да уринират нормално.

След изпаряването на простатата внушително се променя струята на урината – тя е силна, непрекъсваща и без затруднения. Намаляват нощните ставания като постепенно изчезват. А мъжете, живели с катетър, след операцията нямат никаква необходимост от него. Високотехнологичните операции се извършват в трите филиала на Лейзър Мед в страната, а отскоро и в Белград, Сърбия – четвъртият филиал на веригата.

В Лейзър Мед – София, Варна и Стара Загора се провежда ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ с включени: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА.

За повече информация:

тел. 02 4 760 760

моб. 0899 52 11 01

www.lazermed.bg

Коментари

Задължително поле