Туристическият бизнес: В България няма нито един доказан случай на заразяване с COVID-19 в хотел

Няма нито един случай на заразяване с коронавирус в български хотел или по време на събитие, организирано в хотел. Това съобщиха от Българската асоциация на професионалистите в мениджмънта на хотели (БАПМХ). Организацията обединява мениджъри и собственици на хотели. Твърдението е направено на база проведена анкета сред членовете на асоциацията.

Според единната система за туристическа информация над 3,8 млн. туристи са пренощували в места за настаняване от януари до септември 2020 г., а от 15 юни насам, когато отпадна забраната за провеждане на организирани мероприятия, само в хотелите – членове на асоциацията са проведени общо над 800 събития – семинари, конференции, сватби, тим билдинги и други, обясняват от БАПМХ. От организацията подчертават, че липсата на дори едно огнище на зараза в хотел е показателна за сериозността, с която хотелиерите се отнасят към опасността и мерките, които са предприели за безопасността на гостите си. 

„За разлика от места като градския транспорт, където виждаме събрани хиляди хора, които не спазват дори елементарни норми на безопасност, хотелиерите подходиха изключително отговорно към проблема и въведоха редица мерки и протоколи, така че доколкото зависи от тях, да осигурят максимална защита на гостите и персонала си.“, коментира Георги Дучев – изпълнителен директор на БАПМХ. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес