Турци ще идват на море у нас от 2020 г.

Хотелиери настояват за облекчаване на визовия режим

Турци ще идват на море в Албена и на планина в Пампорово от следващата година. Това стана ясно след срещи на хотелиери от двата курорта с туроператори от южната ни съседка. Агентите са привлечени от доброто съотношение качество-цена и многобройните възможности за спорт, СПА и посещения на забележителности, съобщиха от морското ваканционно селище.

"Турският пазар е реалност в големите ни зимни курорти като Пампорово и Банско. Трябва да се постараем да го развием и за морския туризъм, като убедим потенциалните гости от Турция, че и на Черно море могат да почиват прекрасно", заяви изпълнителният директор на "Албена" АД Красимир Станев.

От дружеството допълниха, че средната цена за нощувка в 4-звезден хотел у нас е с 25% по-ниска от тази в Турция, а комплексите ни са в близост до много културно-исторически обекти и предлагат разнообразни екскурзии освен настаняване и СПА. Основен проблем за привличането на големи контингенти туристи от южната ни съседка са визите. В Босна и Херцеговина, Черна гора, Сърбия, Албания и в много държави в Африка, Южна Америка и Азия турските граждани почиват без визи.

Облекчаването на режима у нас ще даде възможност на хотелиерите ни да са крачка пред преките си конкуренти от морските дестинации Гърция и Италия, както и от ски курортите в Австрия и Швейцария, уточниха от Албена. Оттам допълниха, че браншът очаква позиция по темата от страна на Министерството на туризма.

Коментари

Задължително поле