Търговище започва сътрудничество с китайския град Хъби

Търговище подписа предварителен протокол за сътрудничество с китайския град Хъби, провинция Хънан. Това обяви на пресконференция във вторник кметът на българската община д-р Дарин Димитров, който води наша делегация на визита там миналата седмица. Предстои в началото на юни в Търговище да пристигнат представители на ръководството на китайския град за окончателно подписване на документите за побратимяване.

„В основата на сътрудничеството е взаимно полезен обмен, в това число търговски. От китайска страна проявяват интерес към българските храни. С особен интерес научиха, че разполагаме с два минерални извора, от които гражданите черпят вода напълно безплатно и в неограничени количества, като изворите дават възможност за развитие и на икономическа дейност”, каза кметът д-р Димитров.

Той подчерта, че Търговище е с локация, която представлява интерес за китайския бизнес и за реализиране на програмата, наречена „По пътя на коприната”.

Град Хъби е с население от над 1,6 млн. души и се намира в житницата на Китай провинция Хънан, която е богата на природни ресурси и с древна история. В тази провинция, наред с много религиозни, исторически и културни забележителности, е и манастирът Шаолин.

Конкретните параметри на икономическото сътрудничество и реализирането на съвместните бизнес проекти ще станат ясни при визитата на китайската делегация в Търговище, когато на място ще се запознаят с различните икономически направления в региона.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.