Тир и кола катастрофираха между Своге и Церово

Помпео: САЩ са готови да преговарят с Иран без предварителни условия

Иран плени британски танкер в Ормузкия проток

70-годишен мъж е загинал, след като е блъснат от кола на пътя Разград – Русе

САЩ свалиха ирански дрон, Техеран отрича (обзор) ВМС на САЩ използвали електронно заглушаване

Горанов за хакването на НАП: Скоро разбрах, че да направиш такава беля на практика е ненаказуема

„Боинг“ е загубил близо 5 млрд. долара заради скандала с модел „737 MAX“

Холандия частично отговорна за Сребреница

Тръмп се срещна с астронавти от „Аполо 11“, стъпили преди 50 г. на Луната

Засилен трафик на „Капитан Андреево“

Китайската космическа лаборатория „Тянгун-2“ изгоря в земната атмосфера

Двама парапланеристи пострадаха край Дупница

Доналд Тръмп за иранския дрон: Няма съмнение, свалихме го

Хакнатите данни били със събути гащи Не са били криптирани, съобщи Венцислав Караджов, шеф на Комисията за защита на личните данни

УЕФА наказа България заради расизъм

Търновец броил 265 000 лева за имот преди 27 г. ,ще може да го ползва след 2043 г. Собственикът попаднал в омагьосан кръг между министерството на отбраната и частни фирми

Сали Салиев от Велико Търново вече 27 години се бори с бюрократични спънки заради недвижимо имущество, което е негова собственост, но ще може да го ползва едва след 2043 година.През далечната 1992 г. той имал фирма по Указ 56 и си купил имот от две частни фирми на ул. „Симеон Велики“ в старата столица,които пък били в съдружие с Министерството на отбраната.Военните трябвало да построят жилища,а фирмите- 6 магазина под тях.Тяхната съвместна инвестиция била за 850 кв.м. ,от които Салиев си купил с акт 16 един магазин от 139 кв.м.,а фирмите му прехвърлили правата с договор за цесия. И до момента този имат се руши ,а обитателите на кооперациите в района смятат,че това са армейски терени ,превърната в руини.

После се оказало,че договорът на Салиев не бил окончателен и той тръгнал да доказва правата си по съдебен ред с спор с министерството.В същото време Салиев има писмо от Министерството на регионалното развитие,че въпросният договор е окончателен.Съдът обаче не го признал.

“ Както уж не бил окончателен,държавата ми взе за този имат 80 000 лв. данъци.Когато платих 265 000 лв.,заплата на кмета беше 400 лв.,тъй че си бяха много пари.Оттогава и през всичките години ме въртят в омагьосан кръг.Последното ,за което съм информиран е,че има мораториум до 2022 г.След това едва през 2043 г. като изтече 20-годишният давностен срок, съм можел да стана собственик на нещо,което съм платил“,разказва 63-годишният Салиев .
Най-хубавото в този куриозен и абсурден случай е,че Сали не е взел пари от банка едно време да си купи многострадалния магазин, защото нямаше как да върне кредита от нещо,което никога не е работило. През почти целия си живот той е произвеждал по 2 милиона на година меки картонени папки.Сега не работи, а дори още не е пенсионер.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.