Стоянка игра, за да живее На 97 голямата актриса слезе от сцената на живота

Алкохолът е ключов фактор за оцеляването на човешкия вид

Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

Търсенето на домове в небостъргачи е по-слабо

Жилищата в небостъргачи се продават по-трудно, отколкото апартаментите в по-малки и луксозни сгради. Затова строителните предприемачи не лобират за свръхзастрояване и високи сгради, тъй като за тях е по-изгодно сградата да е по-ниска, за да се строят по-продаваеми и скъпи жилища. Това каза на форум за предизвикателствата пред бизнеса с имоти Георги Шопов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на строителните предприемачи.

Приетите на първо четене от парламента промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община (ЗУЗСО) предвиждат височината на сградите в централната част на града да бъде ограничена до 50 м, в рамките на Околовръстния път – до 75 м, а извън Околовръстния път – до 15 м.

През последните години нараства търсенето на луксозни апартаменти в престижни райони на столицата. Повишава се и интересът към тристайни жилища като те се купуват не като инвестиция, а предимно за личен дом на собственика. По-големите апартаменти се търсят от хора с високи доходи, които искат да подобрят начина си на живот като се преместят в по-просторен дом в престижен район на града. Като на пазара напоследък се забелязва недостиг на качествено строителство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.