Търсят още над 300 тол полицаи

Средната заплата за длъжността е между 1100 и 1300 лв

Попълват новите длъжности до юли

339 са назначени в новото звено за контрол на пътя

Още над 300 пътни служители в новото звено, наричано тол полиция, предстои да назначи пътната агенция до юли. Това става ясно от отговори на ведомството на въпроси на в. “Труд”. Към момента като тол полицаи са назначени 339 души след проведения през ноември конкурс. Кандидатите за позициите са били общо 482-ма, но след подбор работата са получили единствено тези, които отговарят на условията, уточняват от Агенция “Пътна инфраструктура”. Общо 680 ще бъдат тол полицаите, които ще следят дали водачите на коли имат валидна електронна винетка, а впоследствие и дали за камионите е платена нужната тол такса. Отделно е предвидено да бъдат назначени и още 240 служители за поддръжка на системата.

Инспекторите в отдел “Контрол и правоприлагане” на Националното тол управление ще бъдат назначавани поетапно до юли, когато се очаква да бъде запълнен целият предвиден щат, става ясно от отговорите на ведомството.

Основната месечна заплата, която всеки от служителите ще получава, ще бъде в размер от 1100 лв. до 1300 лв., обясниха от пътната агенция. Размерът на възнаграждението ще зависи от професионалния опит на класираните кандидати, съгласно действащата нормативна уредба, регламентираща формирането на възнаграждението, уточняват от ведомството. Така по груби сметки към момента минималната издръжка на инспекторите, които трябва да следят дали шофьорите са изрядни на пътя, е 372 900 лв. на месец или почти 4,5 млн. лв. годишно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Икономика