6 нови разрешения за строеж са издадени след 13 март От началото на годината броят на тези документи е 22

Арестуваха младеж за побой на търновец

Спипаха камион с 9 кубика незаконни дърва

Специалист: Няма данни кърлежи и комари да пренасят коронавирус

Строители дарили над 1,1 млн. лв. за борбата с COVID-19 Средствата и медицинското оборудване са предоставени от КСБ, отделни фирми и работещи в бранша

Българска ваксина срещу Covid-19 – най-рано след година

Нети разбра, че е осиновена, сестра й е популярна водеща

1500 лв. глоба за попиляна бира на пътя

Данаил Кирилов: Нямам съмнения, че системата за случайно разпределения на дела е била манипулирана

Министерски съвет пусна официален сайт за коронавируса Ще предоставя информация за всички предприети мерки и дейности от изпълнителната власт

Харви Уайнстийн вече няма симптоми на Covid-19

Дават по една минимална работна заплата и осигуровки за свободния сектор в културата

Вицепремиерът Каракачанов предлага забрана за внос на чужди земеделски продукти в сезона до изчерпване на българските

Какво прави българинът, като му кажат “не излизай”?

Бой в домашния арест Веруюто „Бие ме, защото ме обича“ се възражда в здравната криза

Тютюн за дъвчене хит в Англия

Тютюнът за дъвчене е хит сред футболните звезди и подрастващите в Англия. Това признаха от федерацията на Острова, като изразиха своето притеснение от нарастващото използване на продукта, популярен като снус.

Преди Европейското първенство във Франция фотографи заснеха актуалната по това време звезда Джейми Варди да напуска лагера на националния отбор с пакет тютюн за дъвчене. В своята автобиография нападателят на „Лестър“ признава, че това е един от вредните му навици.

„От първия си ден при „лисиците“ използвам снус и никотинови лепенки, които поставям около венците си за около десет минути – пише Варди в своята книга. – Изглеждам тъпо, но ми помага да се успокоя и концентрирам.“

Продажбите на снус са забранени във Великобритания от 1992 година, заради причиняването на рак. Въпреки това, продуктът може да бъде закупен лесно по интернет. Така правят доста футболисти от Висшата лига. В последно време обаче към тютюна за дъвчене прибягват и таланти от школите на грандовете.

Вестник „Сън“ твърди, че юноши ползват снус на терена преди футболните си срещи. Имена на отбори не се споменават.

А снус торбичките са сред наблюдаваните от световната анти-допингова агенция стимуланти. Във всяка има по 27,3 милиграма никотин, който помага за концентрация и бдителност.

„Наясно сме какво се случва и наблюдаваме, засега – каза Джон Брамал, изпълнителен директор в английската футболна федерация. – Обмисляме срещи с всички футболни клубове и ще се борим заедно.“

От „Лестър“ коментираха лаконично, че играчите от тима стриктно спазват анти-допинговите разпоредби.

Снимка: Twitter

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Този начин на ползване на тютюна е взет от африканците. Те дъвчат тютюн. Затова зъбите им са черни и оредели,а кожата им виси сбръчкана.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.