Убиец на англичанка от Ново село до 6 месеца застава пред съда

Убиецът на 62-годишна английска заселничка във великотърновското село Ново село до 6 месеца ще бъде изправен на подсъдимата скамейка. Това обяви в неделя окръжният прокурор на Велико Търново Христо Христов.

Обвинител № 1 в региона допълни, че 26-годишният Денислав К.Р. от Горна Оряховица е направил пълни самопризнания. Той обяснил пред разследващите, че посегнал на живота на Тина Роуз след любовен скандал. Свидетелство за това е, че в дома на британката имало ценни предмети и пари, но те били непокътнати. 
"От местопрестъплението са иззети кръв и друг биологичен материал. Разпоредени са експертизи. Чакат се резултатите от тях, за да бъдат подкрепени показанията на задържания с конкретен доказателствен материал пред съда", поясни прокурор Христов.

Англичанката бе брутално убита с лопата на 17 февруари. Часове след зверството, старши инспектор Петър Петров и кметът на Ново село Христо Христов заловиха извършителя на престъплението, докато се опитвал да изкопае яма, в която да зарови трупа на Роуз.

Обвиняемият за убийството е с наложена мярка „задържане под стража“. 26-годишният Денислав сам настоял пред Окръжния съд в старата столица да остане в ареста, защото  имал страхове и опасения от линч заради стореното. Повдигнато му е обвинение по чл.116 от НК за убийство, за което го грози наказание от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Той е безработен и неосъждан.

Убитата англичанка пък е имала успешна 17-годишна кариера в най-добрата международна адвокатска кантора.

Преди да заживее у нас, работата отвежда Тина Роуз в Хонконг. След пенсионирането си тя решава коренно да промени живота. Залага на спокойствието, а България и особено районът около Велико Търново, я впечатляват. Така Тина се заселва в Ново село и се отдава на фермерство. В последната си публикация в LinkedIn англичанката споделя, че е щастлива от това, което прави и се чувства страхотно. Местните хора в Ново село разказват, че Тина отглеждала прасета и дори ги учела да рисуват.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони