Убиец на родилка иска по-лека присъда

Красимир затрил изгората си, защото но отказала да стане проститутка

24-годишният Красимир Атанасов, който преби до смърт току що родилата си приятелка, обжалва 27-годишната си ефективна присъда пред Варненския апелативен съд, съобщиха оттам. Жестокото убийство младият ром извърши на 7 ноември 2017 г. в квартирата в кв. Аспарухово, където живеел с 18-годишната Надежда Стойчева на семейни начала. Събрал се с нея, след като излязъл от затвора. Момичето било бременно от друг и Красимир ревнувал. Често се дрогирал и вдигал люти скандали на половинката си. Десетина дни преди фаталния 7 ноември Надежда родила момченце. Зарязала го в болницата и се прибрала при Красимир. Той набързо скроил план да припечелва от изгората си.

Въпреки че здравето й още било крехко, ромът настоял Надежда да проституира за него. Тя отказала и Красимир я заудрял с юмруци и ритници. Побоят бил жесток и продължил дълго. Според съдебните медици младата жена е била и душена, умирала е бавно и мъчително. Убиецът е бил дрогиран, показаха експертизите.

Едва на другата сутрин той казал на родителите си, че Надежда май е починала. Красимир бе осъден от Варненския окръжен съд миналия септември, като това е седмото му ефективно наказание. Предишните са за грабежи. Делото бе гледано в условията на съкратено съдебно следствие, тъй като ромът се призна вината и така автоматично произнесената от магистратите доживотна присъда бе намалена на 27 г. затвор.

Рецидивистът трябва да плати на майката и сина на жертвата 210 000 лв. кръвнина. Той обаче моли съдът да начали престоя му зад решетките с мотива, че съжалява за стореното. Според прокуратурата присъдата му не трябва да бъде променяна. Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в законния двумесечен срок.

Коментари

Задължително поле