Ударно чистят реки и дерета в Търговище

Ударно почистване на речни корита, дерета и входно-изходни артерии на населените места, разпореди кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров. На кметовете и наместниците на селата е даден срок до края на март да премахнат наноси и боклуци от деретата, които минават през територията на населените им места. Трябва да почистят от отпадъци и входовете на селата.

В хода на кампанията се очакват доклади за направените огледи и нуждата от допълнителни мерки и техника за почистването.

До началото на април същата операция трябва да бъде извършена и в град Търговище. Двете реки, които преминават през областния център, Врана и Сива са разделени на участъци, за по-добра организация на работата.

Паралелно върви почистване на улиците от инертните материали, ползвани при тежката зимна обстановка в града. Започнаха и кърпежи на дупки, отворени по шосетата. Първо се обезопасяват опасни участъци от бул. „Ал. Стамболийски”, който е част от републиканската мрежа и за него трябва да се ангажира държавата. Заради лошото му състояние, от Общината разпоредиха да се направят спешни кърпежи

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.