Уди Алън съди "Амазон" за 68 милиона долара

Американският актьор и режисьор Уди Алън подаде иск срещу компанията "Амазон" за разтрогване на договор и иска обезщетение от 68 млн. долара. 83-годишният Алън обвинява американския интернет гигант, че е сложил край на съвместния им ангажимент въз основа на миналия обвинения за посегателство срещу него, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Искът е внесен от адвокатската кантора Куин Еманюъл във федерален съд в Манхатън. В него Уди Алън твърди, че Амазон се опитал да сложи край на договора между двете страни през юни и е отказал да му изплати оттогава девет милиона долара за финансирането на филма му "Един дъждовен ден в Ню Йорк". В иска Уди Алън обвинява "Амазон", че не е осигурил разпространението на филма въпреки ангажиментите по договора.

Алън твърди, че от "Амазон" му обяснили, че са взели решението за договора заради повтарящите се обвинения срещу режисьора, заради неговите противоречиви изявления и заради отказа на редица известни актьори и актриси да работят с него или да бъдат асоциирани по какъвто и да е начин с него.

Уди Алън бе обвинен в сексуално посегателство през 1992 г. от осиновената си дъщеря Дилън Фароу, която по онова време е била на 7 години. След две разследвания случаят бе прекратен. Но Дилън Фароу, подкрепяна от своята осиновителка и бивша съпруга на Уди Алън - Миа Фароу, и от брат си Ронан Фароу, редовно подновява обвиненията. Уди Алън винаги е отричал да има вина. Миналия юни той дори каза, че е пламенен поддръжник на движението срещу сексуалния тормоз "Аз също" и припомни, че е бил обвинен в посегателство от само една жена в рамките на спор за попечителство над деца. По тези обвинения е имало разследване и обвинението се оказало фалшиво, припомни тогава Уди Алън.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини