Умря надеждата Джерард да е шампион на Англия

Liverpool's English midfielder Steven Gerrard (C) celebrates scoring their third goal during the English Premier League football match between Fulham and Liverpool at Craven Cottage in London on February 12, 2014. AFP PHOTO / GLYN KIRK RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications

Стивън Джерард трябва да се примири с мисълта, че никога няма да бъде шампион на Англия. Легендарният капитан на "Ливърпул" спечели всичко на "Анфийлд", но не и титлата във Висшата лига. Сега е треньор на шотландския "Рейнжърс".

Хиляди фенове на "Ливърпул" призоваха клубът да картотекира Стиви Джи за последните пет мача от сезона. Това е необходимият брой голове, за да има право на златен медал.

Изпълнителният директор Питър Мур се възпротиви с цялата сила на поста си срещу подобна възможност.

"Нека да обясня какво трябва да се случи - отвърна босът. - Въпросът е дали може да картотекираме Джерард като футболист. Аз ще попитам феновете: "Кой играч да извадим от групата, за да се случи това?" Ако не сте забелязали Джерард е служител на друг клуб, който има мачове по същото време. Всички обичаме Стиви Джи и сме горди от старта на неговата треньорска кариера. Но няма как да го връщаме като футболист. Химията в съблекалнята е важна. Мислите ли, че е редно един от нашите играчи да не получи златен медал? И не на последно място - не можем да картотекираме повече нови според правилата."

Джерард изкара почти цялата си кариера в "Ливърпул", в края й отиде в "Лос Анджелис Галакси". Най-доброто му постижение във Висшата лига е второто място. "Ливърпул" реално вече е шампион - за първи път в модерната ера на английския футбол.

Коментари

Задължително поле